Mobil
Descarca 112 | Depune 112 | Verifica 112 | COR 2014 | CAEN 2014 | Cod Fiscal 2015 | Revisal     Notificare prin email  Notificare prin facebook  Notificare prin Google Plus  Notificare prin twitter  Notificare prin RSS  Notificare Calendar Obligatii fiscale prin Google Calendar/SMS         Useri online Online: 1
   
 
    Acasa   Programe Noutati Legislatie TVA Fiscalitate Salarizare Contabilitate Diverse Documente Intrebari?  
 
Procedura de autorizare a activitatii de schimb valutar
Publicat: 15 decembrie 2012


In Monitorul Oficial, Partea I, nr. 838/12.12.2012, a fost publicat Ordinul viceprim-ministrului, ministrul Finantelor Publice nr. 1.659/2012, pentru modificarea si completarea Ordinului viceprim-ministrului, ministrul Finantelor Publice, nr. 664/2012 privind autorizarea si/sau inregistrarea entitatilor care desfasoara activitati de schimb valutar pe teritoriul Romaniei, altele decat cele care fac obiectul supravegherii Bancii Nationale a Romaniei.

Prin actul normativ precizat mai sus, a fost aprobat, pe langa celelalte documente necesare autorizarii activitatii de schimb valutar, modelul declaratiei notariale pe propria raspundere a administratorului sau reprezentantului legal al Societatii Comerciale din care sa rezulte provenienta disponibilitatilor banesti in moneda nationala si/sau valute cotate in suma de 75.000 euro, model prevazut in Anexa nr. 8 la Ordinul nr. 664/2012.

Potrivit noilor reglementari, dovada existentei disponibilitatilor banesti in moneda nationala si/sau valute cotate in echivalent de minimum 75.000 euro atat la infiintare, cat si pe parcursul desfasurarii activitatii de schimb valutar se face printr-un extras de cont bancar in original, eliberat cu cel mult 5 zile lucratoare inainte de data depunerii solicitarii de autorizare. La stabilirea nivelului disponibilitatilor banesti in echivalent euro vor fi utilizate cursurile de schimb ale pietei valutare comunicate de Banca Nationala a Romaniei in fiecare zi de joi. Acest curs de schimb se utilizeaza pe toata durata saptamanii urmatoare pentru stabilirea nivelului disponibilitatilor banesti in echivalent euro in cursul acelei saptamani.

Pentru obtinerea codului statistic pentru cel putin un punct de schimb valutar al unei entitati autorizate, care detine la data depunerii cererii autorizatiei cel putin un cod statistic pentru un punct de schimb valutar, administratorul/reprezentantul legal al entitatii care intentioneaza sa organizeze si sa desfasoare activitate de schimb valutar trebuie sa faca dovada existentei disponibilitatilor banesti in moneda nationala si/sau valute cotate in echivalent de minimum 75.000 euro.

La momentul depunerii cererii, dovada se face printr-un extras de cont bancar in original, eliberat cu cel mult 5 zile lucratoare inainte de data depunerii cererii si/sau copie certificata de societate ca fiind conforma cu originalul a registrului de casa din ultima zi lucratoare anterioara depunerii cererii, pentru toate punctele de schimb valutar autorizate pe numele societatii in cauza.

Nu se acorda autorizatie de schimb valutar in situatia in care entitatea si/sau asociatii, actionarii semnificativi si reprezentantii legali ai acestora au savarsit fapte sanctionate de legile fiscale, financiare, vamale, precum si de cele care privesc disciplina financiara, fapte care se regasesc in cazierul fiscal.

Comisia de autorizare a activitatii de schimb valutar poate dispune anularea autorizatiei atunci cand entitatile nu dispun de disponibilitatile banesti in moneda nationala si/sau valute cotate in echivalent de minimum 75.000 euro la cursurile de schimb ale pietei valutare comunicate de Banca Nationala a Romaniei in fiecare zi de joi.

Sursa: finantevalcea.ro

procedura, autorizare, schimb, valutar

Top accesari azi

Fiscul pune consultantii fiscali sa raspunda pentru rambursari de TVA sub 65.000 lei fara inspectie...[5]

Firmele, obligate sa aiba case de marcat cu jurnal electronic si legatura ANAF...[4]

Atentie! 21 decembrie 2012, termen limita pentru platile anticipate aferente trimestrului IV ...[3]

Determinarea plafonului pentru TVA la încasare...[3]

Microintreprinderile fara salariati vor fi impozitate suplimentar, cu o suma fixa trimestriala...[3]

Scaderea TVA la 9 la suta la serviciile all-inclusive va avea un impact pozitiv pentru toata industria turistica ...[3]

Modificarea Legii Contabilitatii prin Ordonanta de urgenta nr. 79 din 10 decembrie 2014 – partea I...[3]

NOU! Modificarea, din oficiu, a vectorului fiscal cu privire la TVA...[3]

Scurt rezumat al modificarilor din Legii Contabilitatii 82/1991 (format PDF)...[3]

Principalele modificari contabile pentru anul 2015...[3]

Codul Fiscal rescris este aproape gata, dar nu va intra in vigoare la 1 ianuarie 2014...[3]

Obligatii fiscale cu termen de depunere la 15 decembrie 2014...[3]

Noutati OMFP 1802/2014: Clarificari privind recunoasterea imobilizarilor necorporale si reanalizarea imobilizarilor necorporale in curs...[3]

Normele metodologice privind plata impozitului pe constructii speciale au fost aprobate de Guvern...[3]

Finantele: Firmele care opteaza pentru sistemul TVA la incasare in 2014 ​vor calcula cifra de afaceri pentru stabilirea plafonului de 2,25 mil. lei incluzand ...[3]

Guvernul vrea sa reduca din nou plafonul pentru microintreprinderi...[3]

Noutati OMFP 1802/2014: Tratamentul reducerilor comerciale primite/acordate...[3]

Miercuri, 25 februarie 2015, termen limita pentru declaratia 392A. Cine depune declaratia 392A?...[3]

Modificari aduse Codului Fiscal aplicabile cu 1 septembrie 2013 - TVA...[3]

Decalare a termenelor privind rambursarea TVA ...[3]