Mobil
Descarca 112 | Depune 112 | Verifica 112 | COR 2014 | CAEN 2014 | Cod Fiscal 2015 | Revisal     Notificare prin email  Notificare prin facebook  Notificare prin Google Plus  Notificare prin twitter  Notificare prin RSS  Notificare Calendar Obligatii fiscale prin Google Calendar/SMS         Useri online Online: 3
   
 
    Acasa   Programe Noutati Legislatie TVA Fiscalitate Salarizare Contabilitate Diverse Documente Intrebari?  
 
Normele metodologice privind plata impozitului pe constructii speciale au fost aprobate de Guvern
Publicat: 22 mai 2014


Normele metodologice care clarifica modul de achitare a impozitului pe constructii, introdus recent de Guvern si pentru care prima plata trebuie efectuata pâna pe 26 mai, au fost aprobate de Guvern, prin hotarâre, în sedinta de marti.

Normele sunt aprobate dupa ce mai multi reprezentanti ai mediului de afaceri au reclamat ca nu stiu înca în mod clar cum trebuie calculat impozitul, deoarece nu exista norme de aplicare desi noua taxa a fost introdusa de la începutul anului.

Problema i-a fost reclamata direct si premierului Victor Ponta, în urma cu doua saptamâni, într-o discutie cu directorii companiei Electromagnetica Bucuresti, acestia spunând ca nu au înca o idee clara legata de modul în care "s-ar pune problema privind taxa pe lucrari speciale".

Tot în acea zi, înainte sa ajunga la Electromagnetica, premierul Ponta a fost întrebat de jurnalisti ce se va întâmpla cu "taxa pe stâlp", deoarece ar trebui sa fie încasata pâna pe 26 mai si nu exista norme de aplicare, si a raspuns: "Cam de vreo 100 de ori v-am zis, va mai zicem a 101-a oara si o sa ma întrebati din nou, si anume: ne-am întâlnit si cu mediul de afaceri, toata lumea a înteles foarte clar ce are de raportat si ce are de platit. Mai departe, ce sa va spun?".

Guvernul a introdus de la începutul anului un impozit pe proprietate pentru constructiile speciale, de 1,5% din valoarea constructiei.

Impozitul este aplicat pentru constructii precum centrale hidroelectrice, statii si posturi de transformare, statii de conexiuni, centrale termoelectrice si nucleare, constructii pentru transportul energiei electrice, baraje, piste si platforme, sonde de titei, gaze si sare, rampe de încarcare - descarcare, cosuri de fum si turnuri de racire, iazuri pentru decantarea sterilului, helestee, iazuri, bazine, infrastructura transport feroviar, infrastructura drumuri si linii si cabluri aeriene de telecomunicatii.

La sfârsitul lunii aprilie, premierul Ponta a declarat ca Guvernul va obtine din impozitarea constructiilor speciale un surplus de venituri, cu mult peste tinta stabilita în mod precaut de Fondul Monetar International, care reprezinta unul dintre principalele argumente pentru a reduce contributiile de asigurari sociale.

Şi ministrul Finantelor, Ioana Petrescu, a precizat ca numai dintr-un subgrup de companii impozitate se obtine mai mult de un miliard lei, fata de prognoza initiala de venituri astfel atrase de doar 488 milioane lei, stabilita, potrivit premierului, la solicitarea FMI.

Mai multe informatii pe mediafax.ro
impozit, constructii, speciale, taxa, stalp, 2014, ponta

Top accesari azi

Procedura privind aprobarea regimului de declarare derogatoriu ...[5]

Modificarea unor formulare fiscale ...[4]

Procedura de autorizare a activitatii de schimb valutar ...[4]

Reglementari privind esalonarea la plata a obligatiilor fiscale ...[4]

Luni, 25 martie 2013 inclusiv, termen limita pentru depunerea formularului 101...[4]

Aplicarea scutirii de TVA pentru transportul international de bunuri plasate in zone libere sau antrepozite libere ...[4]

Raportarea situatiilor de insolventa a unitatilor administrativ-teritoriale ...[4]

Sustinerea entitatilor nonprofit ...[4]

Procedura de aprobare a regimului de declarare derogatoriu, urmare a declararii inactivitatii temporare la Oficiul Registrului Comertului ...[4]

Manolescu: Am propus de trei ori ca TVA la incasare sa fie optionala si a fost respinsa...[3]

Anularea, din oficiu, a inregistrarii in scopuri de TVA a persoanelor impozabile ...[3]

Profitul impozabil al sediilor permanente in Romania ...[3]

Modificari si completari aduse Codului Fiscal privind impozitul pe venit ...[3]

Suspendarea inspectiei fiscale - documentar ...[3]

Modificari ale Codului Fiscal: impozit pe venit si pe veniturile obtinute din Romania de nerezidenti ...[3]

Ordin privind valoarea sumei lunare indexate care se acordă sub forma de tichete de cresa pentru semestrul II al anului 2012...[3]

Taxare inversa in cazul masurilor de simplificare ...[3]

Scurt rezumat al modificarilor din Legii Contabilitatii 82/1991 (format PDF)...[3]

OpANAF 112/2015 - aprobarea modelului unor formulare fiscale in domeniul taxei pe valoarea adaugata...[3]

Termenul de depunere a declaratiilor fiscale pentru obligatiile aferente lunii noiembrie 2014 – este 22 decembrie 2014 ...[3]