Mobil
Descarca 112 | Depune 112 | Verifica 112 | COR 2014 | CAEN 2014 | Cod Fiscal 2015 | Revisal     Notificare prin email  Notificare prin facebook  Notificare prin Google Plus  Notificare prin twitter  Notificare prin RSS  Notificare Calendar Obligatii fiscale prin Google Calendar/SMS         Useri online Online: 2
   
 
    Acasa   Programe Noutati Legislatie TVA Fiscalitate Salarizare Contabilitate Diverse Documente Intrebari?  
 
Modificari ale Codului Fiscal
Publicat: 13 mai 2014


In Monitorul Oficial, Partea I, nr. 151/28.02.2014, a fost publicata Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 8/2014 pentru modificarea si completarea unor acte normative si alte masuri fiscal-bugetare.

Încadrarea în categoria veniturilor neimpozabile la calculul profitului impozabil a celor obtinute din vânzarea/cesionarea titlurilor de participare detinute la o persoana juridica româna sau la o persoana juridica straina situata într-un stat cu care România are încheiata o conventie de evitare a dublei impuneri, daca la data vânzarii/cesionarii inclusiv, contribuabilul detine pe o perioada neîntrerupta de un an, minimum 10% din capitalul social al persoanei juridice la care are titlurile de participare. Nu intra sub incidenta acestor prevederi veniturile din vânzarea/cesionarea titlurilor de participare detinute la o persoana juridica româna de o persoana juridica rezidenta într-un stat cu care România nu are încheiata conventie de evitare a dublei impuneri.

Posibilitatea manifestarii optiunii pentru stabilirea localitatii sau localitatilor unde vor beneficia de încadrarea în limitele veniturilor neimpozabile prevazute pentru fiecare grupa de produse, de catre contribuabili sau asocieri fara personalitate juridica care desfasoara activitati agricole pentru care venitul se stabileste pe baza de norme de venit si care detin suprafete cu aceasta destinatie în localitati diferite.

Stabilirea locului impozitarii din punct de vedere al taxei pe valoarea adaugata (TVA) ca fiind acela unde beneficiarul este stabilit, îsi are domiciliul stabil sau resedinta obisnuita pentru anumite categorii de servicii prestate catre o persoana neimpozabila, respectiv servicii de telecomunicatii, radiodifuziune si televiziune si servicii prestate pe cale electronica - se aplica de la începând cu 1 ianuarie 2015.

Aplicarea regimului special pentru serviciile mentionate mai sus prestate de catre persoane impozabile stabilite sau nu în Uniunea Europeana (UE), dar într-un alt stat membru decât statul membru de consum, presupune ca acestea nu au obligatia înregistrarii în România pentru prestarea acestor servicii, daca s-au înregistrat în alt stat membru UE - se aplica începând cu 1 ianuarie 2015.
diferentele negative de TVA sau sumele neachitate la bugetul de stat pâna la data depunerii decontului, din diferentele de TVA de plata stabilite de organele de inspectie fiscala, prin decizii a caror executare a fost suspendata de instantele de judecata, potrivit legii se vor cuprinde în decontul perioadei fiscale în care a încetat suspendarea executarii deciziei.


Sursa: www.finantevalcea.ro
modificari, cod, fiscal, 2014

Top accesari azi

Incepand cu luna august 2013, bonurile fiscale nu se mai declara in Declaratia 394 ...[4]

In atentia contribuabililor care au obligatia de a depune Declaratia 307! ...[4]

In atentia contribuabililor care au obligatia de a depune Declaratia 394! ...[4]

Precizari referitoare la numarul de evidenta a platii ...[4]

Regimul contributiilor sociale in perioada concediului pentru cresterea copilului ...[4]

Guvernul a schimbat regulile la plata taxelor si impozitelor prin Ghiseul.ro: Primariile vor suporta comisionul la plata online cu cardul si vor accepta toate m...[4]

Obligatii fiscale ale persoanelor juridice care au cel putin 50 de angajati ...[4]

Reguli privind exercitarea dreptului de deducere a TVA in cazul aplicarii sistemului TVA la incasare ...[4]

Reglementari fiscale cu aplicabilitate de la 1 septembrie 2013 ...[3]

Atentie! Luni, 27 ianuarie 2014, termen pentru unele obligatii fiscale ...[3]

Versiune noua pentru Declaratia 112 - Soft J...[3]

Plafonul pentru platile in numerar pe care le pot face firmele va fi diminuat...[3]

Obligatii fiscale in cazul utilizarii zilierilor in activitatea cu caracter ocazional ...[3]

Procedura de accesare a informatiilor publice prin intermediul SMS ...[3]

Finantele lanseaza in dezbatere publica noile norme ale Codului Fiscal...[3]

Inregistrarea fiscala a contribuabililor nerezidenti care desfasoara activitate in Romania prin unul sau mai multe sedii permanente ...[3]

Noutati OMFP 1802/2014: Tratamentul datoriilor pentru care suma de rambursat este mai mare decat suma primita...[3]

Modificare si completare a reglementarilor contabile: Partea II-a...[3]

Cand si cum inregistram diferentele de curs aferente conturilor bancare sau contului de casa in valuta?...[3]

Infiintarea si functionarea grupului fiscal unic ...[3]