Mobil
Descarca 112 | Depune 112 | Verifica 112 | COR 2014 | CAEN 2014 | Cod Fiscal 2015 | Revisal     Notificare prin email  Notificare prin facebook  Notificare prin Google Plus  Notificare prin twitter  Notificare prin RSS  Notificare Calendar Obligatii fiscale prin Google Calendar/SMS         Useri online Online: 2
   
 
    Acasa   Programe Noutati Legislatie TVA Fiscalitate Salarizare Contabilitate Diverse Documente Intrebari?  
 
Firmele pot alege anul fiscal si sa reporteze cheltuielile cu sponsorizarea
Publicat: 11 decembrie 2013


Firmele isi pot alege din 2014 anul fiscal corespunzator celui contabil pentru a elibera presiunea pe evidentele contabile, iar cheltuielile cu sponsorizarea neefectuate pana la finalul anului pot fi reportate, iar prevederile sunt incluse in cea mai recenta modificare a Codului Fiscal, in noiembrie, scrie Mediafax.

"Procesul de rescriere a Codului Fiscal va merge mai departe, am incercat sa extragem deocamdata acele lucruri care am simtit nevoia sa le implementam mai devreme, cel cu holdingurile si posibilitatea alegerii de catre firme a anului fiscal corespunzator anului contabil, care iarasi era o problema extrem de mare in economie si, desi exista aceasta posibilitate a agentilor economici de a schimba anul contabil, din punct de vedere fiscal trebuia sa ramana cu perioada fiscala ianuarie-decembrie, ceea ce ingreuna foarte mult evidentele contabile si era nevoie, pe de o parte de adaptarea soft-urilor, pe de alta parte ingreuna si analiza de control",a declarat Dan Manolescu, secretar de stat in Ministerul Finantelor Publice la o conferinta Deloitte pe teme fiscale.

Intrebat daca exista intentia Guvernului de a mai introduce pentru perioada urmatoare noi taxe si impozite sau de a opera modificari legislative in acest sens, el a spus ca nu crede ca vor mai fi mariri de cote anul viitor, in afara de impozitul pe constructii speciale si accizele la carburanti.

Pe de alta parte, Manolescu a precizat ca firmele vor avea posibilitatea sa reporteze cheltuielile cu sponsorizarile neefectuate pe final de an pentru perioadele urmatoare pentru a putea utiliza intergral aceasta facilitate fiscala.

"In practica, fiecare companie isi face calculele pe final de an si incearca sa-si foloseasca la maxim bugetul de sponsorizare, dar din cauza unor intarzieri in disponibilitatea datelor exista situatia in care acest lucru nu se putea face in totalitate, adica bugetul nu se putea utiliza in totalitate pentru ca ramanea mereu o rezerva, "nu fac sponsorizarea in decembrie pentru ca nu stiu cum inchid si decat sa raman cu o cheltuiala nedeductibila mai bine nu fac o sponsorizare. Exista posibilitatea sa se reporteze aceste sume in perioadele urmatoare, prin urmare se poate utiliza integral aceasta facilitate fiscala", a spus Manolescu.

Oficialul MFP a aratat ca rescrierea Codului Fiscal a fost finalizata, insa autoritatile au considerat ca nu este oportun sa lanseze in dezbatere Codul Fiscal intr-un termen scurt, cu intrare in vigoare de la 1 ianuarie 2014, mai ales ca in aceasta perioada au fost discutiile si negocierile cu Fondul Monetar International.

"Din rescriere a rezultat o reasezare a Codului in sensul incercarii unei grupari sau reorganizari a titlurilor care ar fi creat confuzie, pentru ca am incercat sa punem impozitele directe la un loc, impozitele indirecte la un loc, contributiile la un loc, cumva contributiile legate de impozitul pe venit sa le corelam. O intrare in vigoare intr-un termen scurt cred ca ar fi creat o confuzie", a mentionat Manolescu.

Citeste mai mult pe: http://www.wall-street.ro
raportare, cheltuieli, sponsorizare, an, fiscal, 2014, modificari, cod, fiscal

Top accesari azi

Firmele, obligate sa aiba case de marcat cu jurnal electronic si legatura ANAF...[4]

Fiscul pune consultantii fiscali sa raspunda pentru rambursari de TVA sub 65.000 lei fara inspectie...[4]

Scaderea TVA la 9 la suta la serviciile all-inclusive va avea un impact pozitiv pentru toata industria turistica ...[3]

Codul Fiscal rescris este aproape gata, dar nu va intra in vigoare la 1 ianuarie 2014...[3]

Guvernul vrea sa reduca din nou plafonul pentru microintreprinderi...[3]

Microintreprinderile fara salariati vor fi impozitate suplimentar, cu o suma fixa trimestriala...[3]

Modificari aduse Codului Fiscal aplicabile cu 1 septembrie 2013 - TVA...[3]

Declaratia 311 - documentar fiscal ...[2]

Peste 608.000 de companii vor putea opta, de la 1 ianuarie, pentru noile proceduri simplificate de raportare contabila ...[2]

Scurt rezumat al modificarilor din Legii Contabilitatii 82/1991 (format PDF)...[2]

Astazi, 6 februarie 2015 termen limita pentru 092...[2]

Principalele modificari contabile pentru anul 2015...[2]

Atentie! 21 decembrie 2012, termen limita pentru platile anticipate aferente trimestrului IV ...[2]

TVA de 9 la suta se aplica de la 1 ianuarie 2015 doar la pachetele all-inclusive vandute integral ...[2]

Modificari si completari aduse Codului Fiscal referitoare la contributiile sociale ...[2]

In atentia persoanelor fizice care obtin venituri din cedarea folosintei bunurilor! ...[2]

Determinarea plafonului pentru TVA la Óncasare...[2]

Model declaratie inactivitate 2012. Atentie! 28 februarie 2013 - termen limita pentru depunerea declaratiei de inactivitate...[2]

Obligatii fiscale cu termen de depunere la 15 decembrie 2014...[2]

Cursul de schimb valutar valabil pentru modificarea perioadei fiscale la TVA ...[2]