Mobil
Descarca 112 | Depune 112 | Verifica 112 | COR 2014 | CAEN 2014 | Cod Fiscal 2015 | Revisal     Notificare prin email  Notificare prin facebook  Notificare prin Google Plus  Notificare prin twitter  Notificare prin RSS  Notificare Calendar Obligatii fiscale prin Google Calendar/SMS         Useri online Online: 1
   
 
    Acasa   Programe Noutati Legislatie TVA Fiscalitate Salarizare Contabilitate Diverse Documente Intrebari?  
 
Modificare si completare a reglementarilor contabile: Partea III-a
Publicat: 09 decembrie 2013


In Monitorul Oficial, Partea I, nr. 727/26.11.2013, a fost publicat Ordinul viceprim-ministrului, ministrul Finantelor Publice nr. 1.898/2013, prin care au fost modificate si completate Reglementarile contabile conforme cu directivele europene, aprobate prin Ordinul ministrului finantelor publice nr. 3.055/2009.

In documentarul de mai jos, prezentam, in sinteza, principalele prevederi ale actului normativ care vor intra in vigoare de la 1 ianuarie 2014.Creantele preluate prin cesionare se evidentiaza in contabilitate la costul de achizitie. In cazul achizitiei unui portofoliu de creante, costul de achizitie se aloca pentru fiecare creanta astfel preluata. In cazul in care cesionarul recupereaza de la debitorul preluat o suma mai mare decat costul de achizitie al creantei fata de acesta, diferenta dintre suma incasata si costul de achizitie se inregistreaza la venituri.

Subventiile guvernamentale, inclusiv subventiile nemonetare la valoarea justa, nu trebuie recunoscute pana cand nu exista suficienta siguranta ca:
- entitatea va respecta conditiile impuse de acordarea lor; si
- subventiile vor fi primite.

Subventiile acordate pentru acoperirea anumitor cheltuieli sunt recunoscute la venituri in aceeasi perioada ca si cheltuiala aferenta. In mod similar, subventiile legate de activele amortizabile sunt recunoscute, de regula, in contul de profit si pierdere pe parcursul perioadelor, si in proportia in care amortizarea acelor active este recunoscuta.

O subventie guvernamentala care urmeaza a fi primita drept compensatie pentru cheltuieli sau pierderi deja suportate sau in sensul acordarii unui ajutor financiar imediat entitatii, fara a exista costuri viitoare aferente, trebuie recunoscuta in contul de profit si pierdere in perioada in care indeplineste conditiile sa fie recunoscuta drept creanta.

O subventie guvernamentala care este acordata in scopul oferirii de ajutor financiar imediat unei entitati si care poate fi limitata la o anumita entitate este recunoscuta in contul de profit si pierdere in perioada in care entitatea indeplineste conditiile pentru primirea subventiei.

O subventie guvernamentala reprezinta o creanta pentru o entitate in situatia in care compenseaza cheltuieli sau pierderi suportate intr-o perioada precedenta. O astfel de subventie este recunoscuta in contul de profit si pierdere al perioadei in care devine creanta.

Subventiile legate de terenuri care impun, prin contractele incheiate, indeplinirea anumitor obligatii se recunosc drept venituri pe parcursul perioadelor in care sunt suportate costurile indeplinirii respectivelor obligatii.

Sursa: finantevalcea.ro
modificari, reglementari, contabile, 2014

Top accesari azi

Finantele: Firmele care opteaza pentru sistemul TVA la incasare in 2014 ​vor calcula cifra de afaceri pentru stabilirea plafonului de 2,25 mil. lei incluzand ...[4]

Declaratii fiscale cu termen limita de depunere 22 decembrie 2014...[4]

Procedura inregistrarii contractelor incheiate cu nerezidenti persoane fizice si juridice ...[3]

Sambata, 12 ianuarie 2013, zi de lucru la Finantele Publice ...[3]

Modificari ale ordinului de plata pentru Trezoreria Statului (OPT) ...[2]

Noutati OMFP 1802/2014: Tratamentul datoriilor pentru care suma de rambursat este mai mare decat suma primita...[2]

Guvernul a schimbat regulile la plata taxelor si impozitelor prin Ghiseul.ro: Primariile vor suporta comisionul la plata online cu cardul si vor accepta toate m...[2]

Perioada fiscala a taxei pe valoarea adaugata ...[2]

Este disponibil pentru descarcare noul formular 097 cu termen limita de depunere 25 ianuarie 2014...[2]

Transportatorii: Decizia ANAF de a considera diurna soferilor de camion drept salariu falimenteaza toata industria...[2]

De la 1 iulie 2013, se modifica nivelul penalitatilor de intarziere ...[2]

Criterii pe care angajatorii trebuie sa le indeplineasca in vederea obtinerii documentelor portabile A 1 ...[2]

Cand si cum inregistram diferentele de curs aferente conturilor bancare sau contului de casa in valuta?...[2]

In atentia persoanelor fizice care obtin venituri din cedarea folosintei bunurilor! ...[2]

Noutati contabile: Fiscul poate anula inregistrarea in scopuri de TVA a unei firme ca urmare a faptului ca se schimba asociatii sau administratorii /Vezi si sol...[2]

Nivelul accizelor va fi exprimat in lei, incepand de anul viitor, si indexat cu inflatia din 2016...[2]

Modificarea unor formulare fiscale privind impozitul pe venit ...[2]

Platile in numerar intre firme si catre persoane fizice vor fi limitate...[2]

Salariul minim pe economie va fi de 975 lei, de la 1 ianuarie 2015 ...[2]

Scutirea de impozit a profitului reinvestit ...[2]