Mobil
Descarca 112 | Depune 112 | Verifica 112 | COR 2014 | CAEN 2014 | Cod Fiscal 2015 | Revisal     Notificare prin email  Notificare prin facebook  Notificare prin Google Plus  Notificare prin twitter  Notificare prin RSS  Notificare Calendar Obligatii fiscale prin Google Calendar/SMS         Useri online Online: 1
   
 
    Acasa   Programe Noutati Legislatie TVA Fiscalitate Salarizare Contabilitate Diverse Documente Intrebari?  
 
In atentia persoanelor fizice care obtin venituri din activitati independente si beneficiaza de indemnizatia pentru cresterea copilului!
Publicat: 15 aprilie 2013


In atentia persoanelor fizice prevazute la art. 296^21 alin. 1) lit. a) - e) din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, intreprinzatorilor titulari ai unei intreprinderi individuale; membrilor intreprinderii familiale; persoanelor cu statut de persoana fizica autorizata sa desfasoare activitati economice; persoanelor care realizeaza venituri din profesii libere; persoanelor care realizeaza venituri din drepturi de proprietate intelectuala, la care impozitul pe venit se determina pe baza datelor din evidenta contabila in partida simpla ca, in cazul in care beneficiaza de concedii si indemnizatii pentru cresterea copilului, in conformitate cu prevederile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, trebuie sa-si indeplineasca obligatiile fiscale.

In perioada in care contribuabilii mai sus mentionati beneficiaza de concedii si indemnizatii pentru cresterea copilului nu pot desfasura alte activitati supuse impozitului pe venit, iar in cazul in care desfasoara alte activitati, li se suspenda respectiva indemnizatie. Pentru aceste indemnizatii nu se datoreaza impozit pe venit si nici contributii sociale obligatorii.

In acest context, contribuabilii care obtin astfel de indemnizatii au obligatia sa depuna la organul fiscal competent formularul 601 "Cerere de incetare a obligatiei de plata a contributiei de asigurari sociale", deoarece inceteaza calitatea de contribuabil la sistemul public de pensii, insotit de documente emise de institutiile platitoare.

In cazul in care contribuabilii nu mai beneficiaza de indemnizatie, au obligatia depunerii in termen de 15 zile a formularului 600 "Declaratie privind vernitul asigurat la sistemul public de pensii", in vederea reasigurarii la sistemul public de pensii.


Sursa: www.finantevalcea.ro
persoane, activitati, independente, cresterea, copilului

Top accesari azi

Declaratii fiscale cu termen limita de depunere 22 decembrie 2014...[4]

Procedura inregistrarii contractelor incheiate cu nerezidenti persoane fizice si juridice ...[3]

Sambata, 12 ianuarie 2013, zi de lucru la Finantele Publice ...[3]

Versiune noua pentru Declaratia 112 - Soft J...[2]

ANAF a modificat procedura obtinerii certificatului de scutire de TVA in vama pentru importuri ...[2]

Obligatii declarative cu termene in luna IANUARIE 2014 ...[2]

De la 1 iulie 2013, se modifica nivelul penalitatilor de intarziere ...[2]

Contributii salariale 2015...[2]

Transportatorii: Decizia ANAF de a considera diurna soferilor de camion drept salariu falimenteaza toata industria...[2]

Noutati OMFP 1802/2014: Tratamentul cheltuielor legate de achizitia unei afaceri...[2]

Fiscul incepe sa bata la usile contribuabililor, iar acestia sunt obligati sa-i permita accesul in locuinte...[2]

Sistemul platilor anticipate privind impozitul pe profit ...[2]

Noutati contabile: Fiscul poate anula inregistrarea in scopuri de TVA a unei firme ca urmare a faptului ca se schimba asociatii sau administratorii /Vezi si sol...[2]

In atentia persoanelor fizice care obtin venituri din cedarea folosintei bunurilor! ...[2]

Important! Obligatii fiscale ale sediilor permanente in Romania (se aplica cu 1 iulie 2013)...[2]

Noutati OMFP 1802/2014: Evidentierea separata a investitiilor imobiliare...[2]

Cand si cum inregistram diferentele de curs aferente conturilor bancare sau contului de casa in valuta?...[2]

Inca 3 zile libere pentru bugetari...[2]

Modificari ale Codului Fiscal: accize ...[2]

Scutirea de impozit a profitului reinvestit ...[2]