Mobil
Descarca 112 | Depune 112 | Verifica 112 | COR 2014 | CAEN 2014 | Cod Fiscal 2015 | Revisal     Notificare prin email  Notificare prin facebook  Notificare prin Google Plus  Notificare prin twitter  Notificare prin RSS  Notificare Calendar Obligatii fiscale prin Google Calendar/SMS         Useri online Online: 2
   
 
    Acasa   Programe Noutati Legislatie TVA Fiscalitate Salarizare Contabilitate Diverse Documente Intrebari?  
 
Firmele, obligate sa aiba case de marcat cu jurnal electronic si legatura ANAF
Publicat: 29 decembrie 2014


Ordonanta de urgenta în baza careia firmele vor fi obligate sa utilizeze case de marcat dotate cu jurnal electronic si conectate la o baza de date a ANAF, anuntata la începutul lunii, a fost aprobata, marti, de Guvern, în acelasi timp fiind amânata o decizie privind introducerea loteriei fiscale.

"Este vorba de autorizarea caselor de marcat electronice pe grupe de contribuabili si introducerea în sarcina utilizatorilor a obligatiei de a asigura conectarea la distanta a aparatelor de marcat electronice fiscale în vederea transmiterii de date fiscale catre ANAF", a precizat purtatorul de cuvânt al Guvernului, Corneliu Calota.

La începutul lunii decembrie, Ministerul Finantelor a anuntat ca firmele nu îsi vor mai putea dota casele de marcat nu vor mai fi dotate cu role de hârtie pentru pastrarea istoricului de tranzactii, ci cu un jurnal electronic conectat la un server central al autoritatii fiscale, fiind însa pastrata rola de hârtie pe care va fi tiparit bonul fiscal pentru cumparatori.

Calendarul prezentat atunci stabilea perioade tranzitorii pentru dotarea cu astfel de case de marcat, respectiv 180 de zile de la intrarea în vigoare a actului normativ pentru firmele care au calitatea de mari contribuabili, 210 zile de la intrarea în vigoare a actului normativ pentru contribuabilii mijlocii si 390 de zile de la intrarea în vigoare a actului normativ pentru micii contribuabili.

Ministerul arata ca avantajul pe care noul sistem de aparate de marcat dotate cu jurnal electronic îl aduce comerciantilor este eliminarea costurilor cu achizitia rolelor de hârtie (economia medie/an/aparat în exploatare ≈ 150 euro) si spatiile de depozitare a acestora, pentru o perioada de 2 ani.

Ion Radu, directorul de dezvoltare al Danubius Exim, cel mai mare importator si distribuitor de case de marcat din România, a declarat însa agentiei MEDIAFAX ca proprietarii de magazine vor avea costuri mari odata cu trecerea la casele de marcat dotate cu jurnal electronic, daca datele se vor transmite la ANAF în timp real, modulul de comunicatie GPRS dublând costul unei case de marcat, la aproape 300 de euro.

Ministerul si-a mai anuntat intentia de a înfiinta o loterie fiscala online pentru detinatorii de bonuri fiscale, care va permite persoanelor care detin bonuri fiscale sa introduca o serie de informatii obligatorii cuprinse în bonul fiscal pe care îl detin, în vederea obtinerii dreptului de a participa la o tragere la sorti lunara cu premii în bani.


Sursa: mediafax.ro
casa, marcat, jurnal, electronic, ANAF

Top accesari azi

Protocol de colaborare in vederea schimbului de informatii intre ANAF si autoritatile administratiei publice locale ...[4]

Joi, 25 iulie 2013, termen pentru unele obligatii fiscale...[3]

Noutati OMFP 1802/2014: Evidentierea distincta in categoria imobilizarilor corporale a activelor biologice productive...[3]

Obligatii declarative cu termene in luna IANUARIE 2014 ...[3]

Sistemul taxei pe valoarea adaugata la incasare - Alte prevederi...[2]

De la 1 ianuarie 2014, sistemul TVA la incasare este optional ...[2]

Finantele au publicat marti in Monitorul Oficial patru modificari in domeniul financiar contabil. Vezi care sunt acestea...[2]

Important! Obligatii fiscale ale sediilor permanente in Romania (se aplica cu 1 iulie 2013)...[2]

Important! Guvernul desfiinteaza ITM...[2]

Regimul de declarare derogatoriu ...[2]

Noi reglementari contabile pentru institutiile publice...[2]

Important! In atentia contribuabililor care au obligatia de depunere a formularului 394! ...[2]

Precizari referitoare la numarul de evidenta a platii ...[1]

Joi, 28 februarie 2013 inclusiv, termen limita pentru unele obligatii fiscale ...[1]

Noi reglementari privind impozitele si taxele locale ...[1]

Noi prevederi privind scutirea de impozit pe venituri din salarii pentru angajatii din domeniul informatic ...[1]

Intocmirea si depunerea Situatiilor financiare anuale si a Raportarilor anuale aferente anului 2012 ...[1]

Regimul pierderilor fiscale - documentar ...[1]

Obligatii declarative cu termene in luna martie 2014 ...[1]

Persoanele fizice din toata tara isi pot verifica electronic situatia fiscala. Cum functioneaza sistemul...[1]