Mobil
Descarca 112 | Depune 112 | Verifica 112 | COR 2014 | CAEN 2014 | Cod Fiscal 2015 | Revisal     Notificare prin email  Notificare prin facebook  Notificare prin Google Plus  Notificare prin twitter  Notificare prin RSS  Notificare Calendar Obligatii fiscale prin Google Calendar/SMS         Useri online Online: 3
   

Noutati
Cine depune declaratia 392?
17 februarie 2015

 
    Acasa   Programe Noutati Legislatie TVA Fiscalitate Salarizare Contabilitate Diverse Documente Intrebari?  
 
Persoanele fizice din toata tara isi pot verifica electronic situatia fiscala. Cum functioneaza sistemul
Publicat: 15 decembrie 2014


Persoanele fizice din toata tara isi pot verifica electronic propria situatie fiscala incepand de luni, 15 decembrie, la trei luni dupa ce Spatiul Privat Virtual a fost lansat si a functionat ca proiect pilot pentru contribuabilii din Bucuresti si Ilfov, a anuntat Ministerul Finantelor.

Spatiul Privat Virtual este primul serviciu electronic pus in functiune in Romania prin intermediul caruia o persoana fizica poate consulta online propria situatie fiscala.
"Am multumirea ca in timpul mandatului am initiat si pus in aplicare mai multe proiecte de modernizare a administratiei fiscale, de incurajare a interactiunii online dintre fisc si contribuali. Serviciul Spatiul Privat Virtual este unul dintre aceste proiecte, realizat cu buget zero, insa cu multa pricepere si implicare de catre specialistii din MFP si ANAF", a declarat ministrul Finantelor Publice, Ioana-Maria Petrescu, care nu va mai ocupa acest post in Cabinetul Ponta IV.
Pentru a accesa Spatiul Privat Virtual, persoanele fizice vor trebui sa se identifice electronic prin certificate digitale calificate sau prin credentiale de tip nume/parola insotite de coduri de autentificare de unica folosinta.
Comunicarea electronica in Spatiul Privat Virtual se face atat dinspre contribuabil catre ANAF, cat si dinspre fisc catre contribuabil.
Contribuabilii au acces la mai multe informatii privind propria situatie fiscala, respectiv soldul obligatiilor neachitate, decizia de impunere anuala (incepand cu 2013, emisa anul acesta) si nota privind obligatiile de plata, care se poate prezenta fie la Trezorerie pentru a efectua plata, fie informatiile din cuprinsul acesteia pot fi utilizate pentru a efectua plata online. De asemenea, contribuabilii mai pot verifica online informatiile cuprinse in declaratia 112, respectiv sumele declarate de angajator pentru contributiile de asigurari sociale in functie de veniturile realizate.
Proiectul va fi dezvoltat si se vor extinde categoriile documentelor si informatiilor comunicate spre si dinspre contribuabili. Persoanele fizice se vor putea identifica si cu alte tipuri de credentiale, cum sunt telefonul mobil sau cardul de sanatate.
Serviciul va fi dezvoltat treptat, potrivit Ministerului Finantelor, in baza unui calendar care urmeaza sa fie finalizat in luna decembrie 2015.


Sursa: mediafax.ro
situatia fiscala

Top accesari azi

Joi, 25 iulie 2013, termen pentru unele obligatii fiscale...[3]

Protocol de colaborare in vederea schimbului de informatii intre ANAF si autoritatile administratiei publice locale ...[3]

Important! Obligatii fiscale ale sediilor permanente in Romania (se aplica cu 1 iulie 2013)...[2]

Noutati OMFP 1802/2014: Evidentierea distincta in categoria imobilizarilor corporale a activelor biologice productive...[2]

Obligatii declarative cu termene in luna IANUARIE 2014 ...[2]

Noi reglementari contabile pentru institutiile publice...[2]

Sistemul taxei pe valoarea adaugata la incasare - Alte prevederi...[2]

Atentie la certificarea declaratiilor fiscale! A devenit optionala, dar firmele care nu o fac ar putea fi controlate mai des de Fisc...[1]

Important! Este disponibila o versiune noua pentru Declaratia 100!...[1]

Procedura de angajare a raspunderii solidare ...[1]

Obligatiile unei persoane fizice autorizate care are angajati...[1]

In atentia contribuabililor care aplica sistemul de impunere pe veniturile microintreprinderilor! ...[1]

Noutati legislative: Procedura de inregistrare a contractelor de fiducie si locatiune ...[1]

IMM-urile vor primi pana la 200.000 euro pentru investitii daca angajeaza 7 persoane...[1]

Finantele vor modifica Legea contabilitatii de anul viitor, largind sfera microintreprinderilor care pot aplica sistemul simplificat de contabilitate ...[1]

Obligatii declarative cu termene in luna noiembrie 2013 ...[1]

Important! Prevederi referitoare la bonurile fiscale (aplicabil pentru 2015)...[1]

In atentia contribuabililor care au obligatia de a depune Declaratia 394! ...[1]

Vineri, 20 decembrie 2013, termen pentru platile anticipate aferente trimestrului IV 2013 ...[1]

Taxare inversa in cazul masurilor de simplificare ...[1]