Mobil
Descarca 112 | Depune 112 | Verifica 112 | COR 2014 | CAEN 2014 | Cod Fiscal 2015 | Revisal     Notificare prin email  Notificare prin facebook  Notificare prin Google Plus  Notificare prin twitter  Notificare prin RSS  Notificare Calendar Obligatii fiscale prin Google Calendar/SMS         Useri online Online: 3
   
 
    Acasa   Programe Noutati Legislatie TVA Fiscalitate Salarizare Contabilitate Diverse Documente Intrebari?  
 
Persoanele fizice din toata tara isi pot verifica electronic situatia fiscala. Cum functioneaza sistemul
Publicat: 15 decembrie 2014


Persoanele fizice din toata tara isi pot verifica electronic propria situatie fiscala incepand de luni, 15 decembrie, la trei luni dupa ce Spatiul Privat Virtual a fost lansat si a functionat ca proiect pilot pentru contribuabilii din Bucuresti si Ilfov, a anuntat Ministerul Finantelor.

Spatiul Privat Virtual este primul serviciu electronic pus in functiune in Romania prin intermediul caruia o persoana fizica poate consulta online propria situatie fiscala.
"Am multumirea ca in timpul mandatului am initiat si pus in aplicare mai multe proiecte de modernizare a administratiei fiscale, de incurajare a interactiunii online dintre fisc si contribuali. Serviciul Spatiul Privat Virtual este unul dintre aceste proiecte, realizat cu buget zero, insa cu multa pricepere si implicare de catre specialistii din MFP si ANAF", a declarat ministrul Finantelor Publice, Ioana-Maria Petrescu, care nu va mai ocupa acest post in Cabinetul Ponta IV.
Pentru a accesa Spatiul Privat Virtual, persoanele fizice vor trebui sa se identifice electronic prin certificate digitale calificate sau prin credentiale de tip nume/parola insotite de coduri de autentificare de unica folosinta.
Comunicarea electronica in Spatiul Privat Virtual se face atat dinspre contribuabil catre ANAF, cat si dinspre fisc catre contribuabil.
Contribuabilii au acces la mai multe informatii privind propria situatie fiscala, respectiv soldul obligatiilor neachitate, decizia de impunere anuala (incepand cu 2013, emisa anul acesta) si nota privind obligatiile de plata, care se poate prezenta fie la Trezorerie pentru a efectua plata, fie informatiile din cuprinsul acesteia pot fi utilizate pentru a efectua plata online. De asemenea, contribuabilii mai pot verifica online informatiile cuprinse in declaratia 112, respectiv sumele declarate de angajator pentru contributiile de asigurari sociale in functie de veniturile realizate.
Proiectul va fi dezvoltat si se vor extinde categoriile documentelor si informatiilor comunicate spre si dinspre contribuabili. Persoanele fizice se vor putea identifica si cu alte tipuri de credentiale, cum sunt telefonul mobil sau cardul de sanatate.
Serviciul va fi dezvoltat treptat, potrivit Ministerului Finantelor, in baza unui calendar care urmeaza sa fie finalizat in luna decembrie 2015.


Sursa: mediafax.ro
situatia fiscala

Top accesari azi

Ordin privind valoarea sumei lunare indexate care se acordă sub forma de tichete de cresa pentru semestrul II al anului 2012...[4]

Cine a depus Declaratia 221 pana la 27.05.2013, trebuie sa o depuna din nou pana la 25.06.2013 – urmare a modificarilor aduse de Legea 168/2013 ...[3]

Normele metodologice privind plata impozitului pe constructii speciale au fost aprobate de Guvern...[3]

Vineri, 31 ianuarie 2014 inclusiv, termen pentru unele obligatii fiscale ...[3]

Casa de marcat va avea jurnal electronic n loc de rola. Platitorii de taxe-premiati lunar prin loterie...[3]

Declaratia informativa privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national, formular 394 ...[2]

Comunicarea pro-ratei la Fisc (termen limita: 25 ianuarie 2013)...[2]

Obligatii declarative cu termene in luna MAI 2013...[2]

ANAF ar putea prelua atributiile de recuperare a comisioanelor datorate de angajatori ITM...[2]

Cine intocmeste si depune Situatiile financiare anuale ncheiate la 31 decembrie 2013 pana la 30 mai 2014 ...[2]

Noutati legislative: Declararea si plata contributiilor sociale de angajatorii nerezidenti ...[2]

CASS in cota de 5,5 la suta datorata de persoane fizice pentru anumite categorii de venituri ...[2]

TVA la incasare - aspecte utile (Partea I)...[2]

Instructiuni privind solutionarea contestatiilor impotriva actelor administrative-fiscale ...[2]

In atentia contribuabililor care au obligatia de a depune Declaratia 307! ...[2]

Modificarea unor formulare fiscale ...[2]

Patronat: Impozitul pe venit de pana la 65.000 euro duce la falimente. 250.000 firme sunt pe pierdere...[2]

Restituirea sumelor stabilite de instantele de judecata prin hotarari definitive si irevocabile, precum si cheltuieli banesti stabilite de aceste instante si or...[2]

Este disponibil spre descarcare noul program de generare Ordine de plata/Foi de varsamant pentru 2014...[2]

Vineri, 28 februarie 2014, termen unic pentru Declaratia 205...[2]