Mobil
Descarca 112 | Depune 112 | Verifica 112 | COR 2014 | CAEN 2014 | Cod Fiscal 2015 | Revisal     Notificare prin email  Notificare prin facebook  Notificare prin Google Plus  Notificare prin twitter  Notificare prin RSS  Notificare Calendar Obligatii fiscale prin Google Calendar/SMS         Useri online Online: 2
   
 
    Acasa   Programe Noutati Legislatie TVA Fiscalitate Salarizare Contabilitate Diverse Documente Intrebari?  
 
Normele metodologice privind plata impozitului pe constructii speciale au fost aprobate de Guvern
Publicat: 22 mai 2014


Normele metodologice care clarifica modul de achitare a impozitului pe constructii, introdus recent de Guvern si pentru care prima plata trebuie efectuata pâna pe 26 mai, au fost aprobate de Guvern, prin hotarâre, în sedinta de marti.

Normele sunt aprobate dupa ce mai multi reprezentanti ai mediului de afaceri au reclamat ca nu stiu înca în mod clar cum trebuie calculat impozitul, deoarece nu exista norme de aplicare desi noua taxa a fost introdusa de la începutul anului.

Problema i-a fost reclamata direct si premierului Victor Ponta, în urma cu doua saptamâni, într-o discutie cu directorii companiei Electromagnetica Bucuresti, acestia spunând ca nu au înca o idee clara legata de modul în care "s-ar pune problema privind taxa pe lucrari speciale".

Tot în acea zi, înainte sa ajunga la Electromagnetica, premierul Ponta a fost întrebat de jurnalisti ce se va întâmpla cu "taxa pe stâlp", deoarece ar trebui sa fie încasata pâna pe 26 mai si nu exista norme de aplicare, si a raspuns: "Cam de vreo 100 de ori v-am zis, va mai zicem a 101-a oara si o sa ma întrebati din nou, si anume: ne-am întâlnit si cu mediul de afaceri, toata lumea a înteles foarte clar ce are de raportat si ce are de platit. Mai departe, ce sa va spun?".

Guvernul a introdus de la începutul anului un impozit pe proprietate pentru constructiile speciale, de 1,5% din valoarea constructiei.

Impozitul este aplicat pentru constructii precum centrale hidroelectrice, statii si posturi de transformare, statii de conexiuni, centrale termoelectrice si nucleare, constructii pentru transportul energiei electrice, baraje, piste si platforme, sonde de titei, gaze si sare, rampe de încarcare - descarcare, cosuri de fum si turnuri de racire, iazuri pentru decantarea sterilului, helestee, iazuri, bazine, infrastructura transport feroviar, infrastructura drumuri si linii si cabluri aeriene de telecomunicatii.

La sfârsitul lunii aprilie, premierul Ponta a declarat ca Guvernul va obtine din impozitarea constructiilor speciale un surplus de venituri, cu mult peste tinta stabilita în mod precaut de Fondul Monetar International, care reprezinta unul dintre principalele argumente pentru a reduce contributiile de asigurari sociale.

Şi ministrul Finantelor, Ioana Petrescu, a precizat ca numai dintr-un subgrup de companii impozitate se obtine mai mult de un miliard lei, fata de prognoza initiala de venituri astfel atrase de doar 488 milioane lei, stabilita, potrivit premierului, la solicitarea FMI.

Mai multe informatii pe mediafax.ro
impozit, constructii, speciale, taxa, stalp, 2014, ponta

Top accesari azi

Firmele, obligate sa aiba case de marcat cu jurnal electronic si legatura ANAF...[4]

Fiscul pune consultantii fiscali sa raspunda pentru rambursari de TVA sub 65.000 lei fara inspectie...[4]

Modificari aduse Codului Fiscal aplicabile cu 1 septembrie 2013 - TVA...[3]

Declaratia 311 - documentar fiscal ...[3]

Principalele modificari contabile pentru anul 2015...[3]

Determinarea plafonului pentru TVA la încasare...[3]

Obligatii fiscale cu termen de depunere la 15 decembrie 2014...[3]

Scaderea TVA la 9 la suta la serviciile all-inclusive va avea un impact pozitiv pentru toata industria turistica ...[3]

Codul Fiscal rescris este aproape gata, dar nu va intra in vigoare la 1 ianuarie 2014...[3]

Guvernul vrea sa reduca din nou plafonul pentru microintreprinderi...[3]

Decalare a termenelor privind rambursarea TVA ...[3]

Microintreprinderile fara salariati vor fi impozitate suplimentar, cu o suma fixa trimestriala...[3]

Obligatia operatorilor economici inregistrati in Romania in scopuri de taxa pe valoarea adaugata de a transmite informatiile statistice Intrastat...[2]

Modificarea valorii de intrare a mijloacelor fixe ...[2]

Noutati OMFP 1802/2014: Clarificari privind tratamentul contabil al costurilor inspectiilor...[2]

Procedura de autorizare a activitatii de schimb valutar ...[2]

Ministerul Finantelor a publicat lista celor 92 de taxe parafiscale ce vor fi eliminate: taxa de 22 pentru pasaport, taxa de indrumare pentru infiintarea unei f...[2]

Regimul contributiilor sociale in perioada concediului pentru cresterea copilului ...[2]

Peste 608.000 de companii vor putea opta, de la 1 ianuarie, pentru noile proceduri simplificate de raportare contabila ...[2]

Scurt rezumat al modificarilor din Legii Contabilitatii 82/1991 (format PDF)...[2]