Mobil
Descarca 112 | Depune 112 | Verifica 112 | COR 2014 | CAEN 2014 | Cod Fiscal 2015 | Revisal     Notificare prin email  Notificare prin facebook  Notificare prin Google Plus  Notificare prin twitter  Notificare prin RSS  Notificare Calendar Obligatii fiscale prin Google Calendar/SMS         Useri online Online: 2
   

Noutati
Cine depune declaratia 392?
17 februarie 2015

 
    Acasa   Programe Noutati Legislatie TVA Fiscalitate Salarizare Contabilitate Diverse Documente Intrebari?  
 
De la 1 iulie 2013, se modifica nivelul penalitatilor de intarziere
Publicat: 09 iulie 2013


In Monitorul Oficial, Partea I, nr. 320/3.06.2013, a fost publicata Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 50/2013 privind reglementarea unor masuri fiscale, prin care, incepand cu 1 iulie 2013, se modifica procedura perceperii penalitatilor de intarziere pentru neachitarea in termen legal a obligatiilor fiscale.

La stabilirea nivelului penalitatilor de intarziere s-a avut in vedere obiectivul cresterii performantei colectarii veniturilor bugetare in cadrul caruia un rol important revine si masurilor de constrangere pentru neconformarea la plata a obligatiilor fiscale si pentru crearea premiselor relansarii economice prin reducerea poverii fiscale din sarcina contribuabilului.

Penalitatile de intarziere reprezinta sanctiunea pentru neindeplinirea obligatiilor de plata la scadenta si se calculeaza pentru fiecare zi de intarziere, incepand cu ziua imediat urmatoare termenului de scadenta si pana la data stingerii sumei datorate inclusiv.

Incepand cu 1 iulie 2013, nivelul penalitatilor de intarziere va fi de 0,02% pentru fiecare zi de intarziere, pentru obligatiile de plata scadente dupa aceasta data, respectiv 7,3% pe an.

Penalitatea de intarziere nu inlatura obligatia de plata a dobanzilor, care raman aplicabile in proportie de 0,04% pentru fiecare zi de intarziere.

Dobanzile reprezinta echivalentul prejudiciului creat titularului creantei fiscale ca urmare a neachitarii de catre debitor a obligatiilor de plata la scadenta si se calculeaza pentru fiecare zi de intarziere, incepand cu ziua imediat urmatoare termenului de scadenta si pana la data stingerii sumei datorate inclusiv.

Pentru obligatiile de plata cu scadenta pana la 1 iulie 2013, care se sting dupa aceasta data, se aplica nivelul de penalitate de intarziere potrivit legislatiei in vigoare pana la aceasta data, respectiv:

- daca stingerea se realizeaza in primele 30 de zile de la scadenta, nu se datoreaza si nu se calculeaza penalitati de intarziere pentru obligatiile fiscale principale stinse;

- daca stingerea se realizeaza in urmatoarele 60 de zile, nivelul penalitatii de intarziere este de 5% din obligatiile fiscale principale stinse;

- dupa implinirea termenului de 60 de zile, nivelul penalitatii de intarziere este de 15% din obligatiile fiscale principale ramase nestinse.


Sursa: www.finantevalcea.ro
penalitati, intarziere, obligatii, bugetare, in functie, de numarul de zile, noile, procente

Top accesari azi

Data privind aplicarea impozitului forfetar va fi o decizie comuna a ministrului Finantelor si a celui pentru IMM-uri...[5]

Salariul minim pe economie a crescut la 750 de lei de la 1 februarie 2013...[5]

Regimul pierderilor fiscale - documentar ...[4]

Impozitele platite de populatie vor creste daca spatiul are destinatie comerciala...[4]

Atentie! Luni, 27 ianuarie 2014, termen pentru unele obligatii fiscale ...[4]

Noi reguli privind platile in numerar in sistemul TVA la incasare...[4]

Procedura incetarii obligatiei de plata a contributiei de asigurari sociale, formular 601 ...[4]

Obligatii fiscale ale persoanelor fizice care obtin venituri din arenda ...[4]

Fiscul incepe sa bata la usile contribuabililor, iar acestia sunt obligati sa-i permita accesul in locuinte...[4]

Joi, 28 februarie 2013 inclusiv, termen limita pentru unele obligatii fiscale ...[4]

Declararea impozitului retinut de la nerezidenti ...[4]

Sistemul taxei pe valoarea adaugata la incasare - Alte prevederi...[3]

MFP intentioneaza sa introduca un sistem simplificat de TVA pentru micile intreprinderi in locul impozitului pe venit...[3]

Notificare privind modificarea anului fiscal ...[3]

Astazi, 6 februarie 2015 termen limita pentru 092...[3]

Salariul minim pe economie va fi de 800 lei...[3]

Obligatiile fiscale ale platitorilor de venituri cu regim de retinere la sursa...[3]

Patronat: Impozitul pe venit de pana la 65.000 euro duce la falimente. 250.000 firme sunt pe pierdere...[3]

In 2014, accizele vor fi calculate la un curs de 4,4485 lei/euro...[3]

Modificari aduse Codului Fiscal aplicabile cu 5 august 2013 - TVA-ul si contribuabilii inactivi...[3]