Mobil
Descarca 112 | Depune 112 | Verifica 112 | COR 2014 | CAEN 2014 | Cod Fiscal 2015 | Revisal     Notificare prin email  Notificare prin facebook  Notificare prin Google Plus  Notificare prin twitter  Notificare prin RSS  Notificare Calendar Obligatii fiscale prin Google Calendar/SMS         Useri online Online: 2
   
 
    Acasa   Programe Noutati Legislatie TVA Fiscalitate Salarizare Contabilitate Diverse Documente Intrebari?  
 
Procedura de accesare a informatiilor publice prin intermediul SMS
Publicat: 15 mai 2013


In Monitorul Oficial, Partea I, nr. 252/07.05.2013, a fost publicat Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) nr. 504/2013 pentru aprobarea Procedurii privind accesul la informatiile publice prin intermediul serviciului de mesaje scurte - SMS, pe care o prezentam in sinteza in articolul de mai jos.

Procedura de solicitare a informatiilor publice
Contribuabilii pot solicita informatii publice despre un anumit operator economic prin transmiterea unui SMS la numarul unic, pus la dispozitie de catre operatorii de telefonie mobila. Numarul unic este comunicat de catre ANAF pe site-ul propriu, www.anaf.ro.

Mesajul transmis prin SMS de catre solicitanti, la numarul unic, este un mesaj text format din codul de identificare fiscala al operatorului economic despre care solicita informatiile publice.


Procedura de furnizare a informatiilor publice de catre ANAF
Ca urmare a informatiilor solicitate, ANAF furnizeaza raspunsurile prin transmiterea, prin intermediul operatorilor de telefonie mobila, a unor mesaje scurte in format text care cuprind urmatoarele:
- codul de identificare fiscala;
- denumirea operatorului economic;
- inregistrat/neinregistrat in scopuri de taxa pe valoare adaugata;
- starea de inactivitate fiscala a operatorului economic, potrivit prevederilor art. 781 din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare;
- aplicarea sistemului de taxa pe valoare adaugata la incasare;
- cod de siguranta atasat fiecarui mesaj de raspuns de catre ANAF. Codul de siguranta este utilizat pentru verificarea continutului mesajului transmis de ANAF. In situatia in care contribuabilul doreste ulterior verificarea continutului mesajului de raspuns este obligat sa furnizeze codul de siguranta al mesajului.

Informatiile furnizate de ANAF sunt informatii publice cu privire la operatorii economici, ce sunt postate pe site-ul ANAF. Natura informatiilor poate fi imbunatatita in functie de nevoile contribuabililor si de solicitarile acestora.Alte precizari
ANAF permite obtinerea informatiilor publice de catre solicitanti, prin intermediul SMS, in masura in care operatorii de telefonie mobila ai acestora ofera acest serviciu si nu este raspunzatoare pentru disfunctionalitatile cauzate de operatorii de telefonie mobila sau de solicitanti.

Costul generat de utilizarea serviciului de mesaje scurte este in sarcina contribuabililor care solicita informatiile. Tariful mesajului este stabilit si incasat de catre operatorii de telefonie mobila. Costul nu este perceput de catre ANAF.

Serviciul de solicitare si transmitere a informatiilor prin SMS este disponibil contribuabililor 24 ore din 24.

Raspunsurile furnizate sunt valabile la momentul transmiterii acestora, in functie de datele existente in baza de date a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, baza de date fiind supusa unui permanent proces de actualizare.

Reamintim contribuabililor ca si alte informatii publice despre agentii economici se pot obtine gratuit accesand site-ul ANAF, la adresa www.anaf.ro, sectiunea Informatii publice/Informatii privind agentii economici si/sau Informatii de interes public.

Sursa: www.finantevalcea.ro
informatii, tva, firme, sms

Top accesari azi

Firmele, obligate sa aiba case de marcat cu jurnal electronic si legatura ANAF...[4]

Fiscul pune consultantii fiscali sa raspunda pentru rambursari de TVA sub 65.000 lei fara inspectie...[4]

Noutati OMFP 1802/2014: Clarificari privind recunoasterea imobilizarilor necorporale si reanalizarea imobilizarilor necorporale in curs...[3]

Normele metodologice privind plata impozitului pe constructii speciale au fost aprobate de Guvern...[3]

Modificari aduse Codului Fiscal aplicabile cu 1 septembrie 2013 - TVA...[3]

Determinarea plafonului pentru TVA la încasare...[3]

Scurt rezumat al modificarilor din Legii Contabilitatii 82/1991 (format PDF)...[3]

Principalele modificari contabile pentru anul 2015...[3]

Obligatii fiscale cu termen de depunere la 15 decembrie 2014...[3]

Finantele: Firmele care opteaza pentru sistemul TVA la incasare in 2014 ​vor calcula cifra de afaceri pentru stabilirea plafonului de 2,25 mil. lei incluzand ...[3]

Scaderea TVA la 9 la suta la serviciile all-inclusive va avea un impact pozitiv pentru toata industria turistica ...[3]

Codul Fiscal rescris este aproape gata, dar nu va intra in vigoare la 1 ianuarie 2014...[3]

Miercuri, 25 februarie 2015, termen limita pentru declaratia 392A. Cine depune declaratia 392A?...[3]

Obligatii declarative cu termene in luna noiembrie 2013 ...[3]

Decalare a termenelor privind rambursarea TVA ...[3]

Guvernul vrea sa reduca din nou plafonul pentru microintreprinderi...[3]

Microintreprinderile fara salariati vor fi impozitate suplimentar, cu o suma fixa trimestriala...[3]

Declaratia 311 - documentar fiscal ...[3]

Informatii utile despre noul model al formularului 100 - Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat. ...[2]

Obligatii fiscale ale persoanelor fizice care obtin venituri din arenda ...[2]